Er komt een fontein op het Rokin!

Amsterdam is een stad aan het water. Wat ontbreekt is een echt beeldbepalende fontein in de binnenstad. De speciaal hiervoor opgerichte stichting Rokin Fontein Fonds heeft het initiatief genomen om in publiek-private samenwerking met de gemeente op het Rokin een fontein te realiseren. Er komt een fontein op het Rokin! De Stichting heeft mij gevraagd om deze samenwerking te begeleiden.

Er-komt-een-fontein-op-het-Rokin-door-Fleur-Gieben

Er zijn drie Nederlandse kunstenaars uitverkoren een schetsontwerp te maken:  Rob Birza, Jennifer Tee en Marc Manders. Deze schetsontwerpen zijn op 12 maart 2015 aan het publiek  gepresenteerd. Het gemeentebestuur beslist voor de zomer 2015 welke kunstenaar de fontein op het Rokin definitief mag ontwerpen. In de zomer van 2016 zal de fontein, samen met het Rokinplein, gereed zijn.

De fontein op het Rokin wordt in samenwerking tussen gemeente en het Rokin Fontein Fonds tot stand gebracht. Het Gemeentebestuur heeft reeds een bedrag van € 750.000 gereserveerd. Het streven is dat bedrijven die aan het Rokin gevestigd zijn of de Amsterdamse binnenstad een warm hart toedragen, maar ook particulieren, een bijdrage te leveren aan een fontein op het Rokin om trots op te zijn!

Meer weten over dit project? Bezoek hier de officiële website van De fontein op het Rokin.