Expertise

 

foto website

De stad, de mens en de kunsten lopen als een rode draad door mijn werkende leven. Na een studie rechten met hoofdvak planologie begon ik mijn loopbaan als jurist bij stedenbouwkundig adviesbureau Zandvoort. Daarna leerde ik de stad Amsterdam van binnen en buiten leren kennens medewerker van het kabinet van de burgemeester, gevolgd door een paar jaar als binnenstadscoördinator.

 

Ik maakte een overstap naar de kunstwereld als directeur van Amsterdam Kunstenstad, een tijdelijk samenwerkingsverband tussen kunst, overheid en bedrijfsleven met als doel in drie jaar tijd een actieplan uit te voeren ter versterking van de positie van Amsterdam als kunsten­stad. Tegelijkertijd ontwikkelde ik een breed netwerk met mensen uit kunst, overheid en bedrijfsleven dat zich sindsdien verder heeft uitgebreid.Ik bleef in de kunsten als directeur van Kunst en Bedrijf, adviesbureau voor beeldende kunst en vormgeving.

Sinds 2001 ben ik zelfstandig adviseur op het raakvlak van Kunst en Stad. Daarnaast bekleed ik een aantal bestuursfuncties in de culturele sector.

 

Zie voor een uitgebreid cv: View Fleur Gieben's profile on LinkedIn