Leren van kunst, activeer de kunstenaar in jezelf

Out-of-the-box

Visie door verbeelding, soepelheid door beweging, afstemming door de juiste toon en harmonie. Eigenschappen die iedere leider en begeleider nodig heeft om met lichtheid vorm te geven aan verandering. In jezelf, je groep, je organisatie.
In Leren door Kunst nodigen wij je uit om de kunstenaar in jezelf te activeren, authenticiteit, intuïtie en creërend vermogen, speelsheid en durf.
Op een nieuwe wijze belicht.Van binnenuit. Authentiek.
(download flyer)

Foto Jim Bourg, Lichtvoetig omgaan met verandering

Zichtbaar en hoorbaar

Door dans ervaar je heel fysiek en direct je eigen kaders, je begrenzing.
Hoe zit je in je vel op dit moment? Voel je soepelheid? Kun je makkelijk meebewegen met anderen?
Door te dansen worden nieuwe ritmes ontwikkeld, energie en vitaliteit opgewekt.
Wij zetten dans in aan het begin van de masterclass. Om los te komen. Om ruimte te scheppen voor de andere kant van ons brein, de speelse kant, en het schilderen. Raak met verf een wit doek aan en het werkt als een spiegel.
Werk je op het hele vlak of gaat je aandacht naar details? Werk je behoedzaam of zet je groots in? Voel je vrijheid als je werkt? Hoe is je concept?
We eindigen met een verkenning in muziek in de vorm van je eigen dirigentschap! Centraal in dit proces staan eigenschappen als goed kunnen luisteren, sensitiviteit in afstemming en richting geven.
Hoor je wat er wordt gezongen, door de zangers individueel en als groep? Kun je daarop inspelen? Wat is er nodig om harmonie en gelijkgestemdheid te bereiken, kleur en contrast? Durven de zangers onder jouw handen voluit te gaan? Hoe is het tempo?
Wat je doet is direct zichtbaar en hoorbaar. Wij kijken en luisteren mee en geven feedback op het proces. Ervaring met kunst is absoluut niet vereist!

Vertaling

Tijdens deze masterclass ga je diep in op je (on)bewuste aanwezigheid in – soms onoverzichtelijke – processen. In een onbekend gebied vertrouwen houden in jezelf, in je eigen diepe bronnen. In je speelsheid en durf, en je – soms onvermoede – kennis en kunde.
Omdat het in de uitvoering en beleving van deze masterclass gaat om hele directe processen, vindt een versnelling plaats in je groei als leider of begeleider.

Er is veel ruimte voor feedback op wat de ervaring met je doet, wat je ervan kan leren en hoe je de vertaling maakt naar werk en leven.

Wie

Leren door Kunst wordt gegeven door twee zeer ervaren trainers/kunstenaars.
Ronald Becker is dirigent, coach en trainer. Hij gebruikt muziek om mensen en organisaties in beweging te krijgen. Zie www.perstretto.nl.

Leren door Kunst is geproduceerd door Fleur Gieben, adviseur op het raakvlak van cultuur en maatschappij. De koppeling van haar organisatorische kwaliteiten met de creatieve kwaliteiten van professionele kunstenaars zorgt voor realistische concepten die inspelen op actuele vragen en situaties. Kijk na het lezen gerust verder op deze site.