Het Rokin heeft zijn fontein!

Amsterdam is een stad aan het water. Wat ontbrak is een echt beeldbepalende fontein in de binnenstad. De speciaal hiervoor opgerichte stichting Rokin Fontein Fonds heeft het initiatief genomen om in publiek-private samenwerking met de gemeente op het Rokin een fontein te realiseren.  De Stichting heeft mij gevraagd om deze samenwerking te begeleiden.

Uit een drietal schetsontwerpen koos de gemengd samengestelde selectiecommissie voor het ontwerp van Marc Manders. Het kunstwerk, bestaande uit een sokkel, een bronzen beeld en water, vormt een onderdeel van de Rode Loper. Dit  opknap- en herinrichtingsproject van de gemeente Amsterdam heeft als doel de stad weer een mooie binnenkomst én doorloop terug te geven.  Het hele Rokin is op de schop gegaan en opnieuw ingericht. De straat heeft er nu een ruim verblijfsgebied bij met terrassen, bomen en plek voor fietsen. De fontein geeft het Rokin extra allure.

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het kunstwerk gefinancierd. Bedrijven die aan het Rokin gevestigd zijn of de Amsterdamse binnenstad een warm hart toedragen, maar ook fondsen en particulieren hebben een bijdrage geleverd aan het verblijfsklimaat rond de fontein. Een fontein om trots op te zijn!